مرمت کره جغرافیایی قرن نوزدهم که در موسسه باستان شناسی نگهداری می شود.

gallery اسفند, ۱۳۹۶ بدون نظر اخبار, پژوهشی

اتمام مرمت کره جغرافیایی

کرۀ جغرافیایی ساخته شده در قرن نوزدهم که در موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران نگهداری می شد، پس از پایان گرفتن یکسال کار مرمت ( ۲۰/۱۲/۱۳۹۵ لغایت ۳۰/۱۱/۱۳۹۶ ) در دانشگاه هنر اصفهان به این موسسه بازگردانده شد. این کرۀ جغرافیایی در اواخر قرن نوزدهم میلادی در کشور فرانسه ساخته شده و نام جغرافیدان فرانسوی باربو (R. Barbot) را   برخود  دارد. این کره سند با ارزشی از دانش جغرافیا در دهه های پایانی قرن نوزدهم است و جزئیاتی از نام شهرها، مسیر‌های کشتی‌رانی، خطوط راه آهن و حتی خطوط تلگراف آن دوره را نشان می دهد.

بررسی‌های پیش از عملیات حفظ و مرمت این اثر تاریخی شامل این مراحل بوده است: مستند نگاری دقیق و ایجاد نقشه دو بعدی- مطالعات تاریخی- مطالعات فن شناختی در مورد ساختار و مواد سازندۀ اثر مانند کاغذ منقوش سطح،  کالبد مقوایی، پوسته گچی، ورنی، اسکلت چوبی و پایۀ فلزی- مطالعۀ آسیب شناختی تعمیرات غیراصولی پیشین، اندازه‌گیری میزان اسیدیته کاغذ و مقوا و شناسایی الیاف با استفاده از روش‌های آزمایشگاهی شیمی تر و دستگاهی

مراحل اجرای مرمت این اثر شامل این موارد بوده است: پاکسازی سطحی کره از چرکی‌ها با استفاده از حلال‌هایی مناسب و بی تاثیر برجوهر چاپ کره- پاکسازی لکه‌های رنگی سطح کره- زدودن چسب مورد استفاده در تعمیر- جدا‌سازی کاغذ خشک‌کن مورد استفاده در مرمت‌های پیشین – پاکسازی بتونه‌های غیر مرمتی مورد استفاده در عملیات ‌های پیشین مرمتی که سطوح بزرگی از نقشه کره را پوشانده بود- موزون سازی رنگی و بازسازی خطوط ساحلی بر اساس دیگر نقشه‌های باقی مانده از سازنده کره- تثبیت بخش‌های مرمت شده- پاکسازی پایه کره. ( تصاویر۲ تا ۵ )

گزارش مرمت این اثر که در قالب پروژه نهایی مرمت آثار تاریخی انجام شد به موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران اهدا شده  و مشخصات آن چنین است: حفاظت و مرمت يک کره جغرافیايی مربوط به قرن ۱۹ متعلق به موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران- این مرمت توسط آقای سپهر بهادری قزلجه دانشجوی رشته مرمت اشیا در قالب پایان نامه  به راهنمایی دکتر امیرحسین کریمی و دکتر محسن محمدی آچاچلویی در  دانشگاه هنر اصفهان انجام شده است.

ارسال نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *